Moje iskustvo pohađanja KŠC „Petar Barbarić“ – Gimnazija Travnik

Moje ime je Dorijan Božić. Imam 17 godina i dolazim iz jednog malog grada smještenog u centru Bosne i Hercegovine, Novi Travnik. Idem u III. razred gimnazije Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku. Odlučio sam se za ovu  školu iz više razloga i mogu reći nakon mog iskustva od tri godine da nisam pogriješio u odabiru škole. Prvi razlog zbog kojeg sam se odlučio upisati gimnaziju u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku  je kako bi promijenio svoju okolinu i upoznao nove vršnjake iz različitih gradova i naselja. Imao sam tremu prvi dan škole jer sam o školi imao neke informacije za koje nisam bio siguran jesu li točne. Ali te informacije definitivno nisu bile točne. Slušao sam razne priče o tome kako u tu školu idu samo štreberi, kako je teško proći razred s dobrom ocjenom. Ali ja sam te priče zanemario i odlučio se upisati u ovu školu jer je moja sestra završila tu školu te mi prenijela informacije koje su mi bile i više nego korisne. Godina za godinom, škola je bila sve zanimljivija. Upoznao sam dosta prijatelja koji imaju sličan način razmišljanja i interese  kao i ja. Profesori su na visini svog zadatka. Uvijek su spremni pomoći i prijateljski su nastrojeni. Mnogo je tu šaljivih i ugodnih razgovora koji stvaraju opuštenu atmosferu za rad, učenje i druženje. Također, mnogo sam  toga dobroga naučio od svojih profesora i veoma dobro me spremaju za sljedeću stepenicu mog života, fakultet. Toliko lijepih trenutaka sam doživio u svojoj školi, od prijateljstva do ljubavnog iskustva. Škola mi je također omogućila i putovanje u Poljsku preko projekta ERASMUS PLUS. To je bilo nezaboravno iskustvo.

Član sam u dramske sekcije već dvije godine te sam preko nje savladao svoj strah od javnog nastupa. Odradili smo dosta dobrih nastupa i tako u više navrata nasmijali publiku. Dodatna zanimljivost je svakako školski turnir u nogometu između razreda, a od ove godine je uveden i turnir u odbojci kako bi vrijeme provedeno u školi, pored redovite nastave, bilo još zanimljivije. Za koju god školu da se odlučite neka to bude vaš izbor jer vi sebi krojite budućnost, ali ako želite upisati gimnaziju moj savjet je dođite u Katolički školski centar „Petar Barbarić“, nećete se pokajati.

Broj pregleda: 2785

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.