Ena Rajić, bivša učenica gimnazije KŠC „Petar Barbarić“ – Travnik

Kao netko tko se u KŠC-u “Petar Barbarić” u Travniku školovao punih 12 godina – od prvog razreda osnovne škole pa sve do završetka gimnazije – zamolit ću te da mi dopustiš nekoliko minuta svog vremena kako bih ti predočila svoje iskustvo školovanja u ovoj ustanovi.  

Za početak ću se dotaknuti nepobitne činjenice koja potvrđuje kako su me profesori u KŠC-u naučili izbrusiti tri važne stvari – fokus, samodisciplinu i kreativnost. Zahvaljujući takvom odgojno-obrazovnom pristupu, upisala sam željeni studij psihologije u Zagrebu, tri godine za redom bila u top 10 studenata na zagrebačkom sveučilištu te s radošću zaokružila svoje obrazovanje s diplomom u ruci. 

Osim ovoga, osobno mi bitnog postignuća, KŠC je od samih početaka poticao razvoj mojih kreativnih sposobnosti kroz dramske sekcije, kao i razvoj kritičkog mišljenja kroz zanimljive teme iz izbornih predmeta.

Također, ono što ću zauvijek nositi u sjećanju uspomene su sa natjecanja iz hrvatskog jezika u osnovnoj školi te sportski događaji na kojima smo se družili i upoznavali s učenicima iz ostalih KŠC-ova. U uspomenama ostaju i nezaboravne ekskurzije, kao i ljetovanja poput onoga na Prviću ili onoga u Šibeniku tijekom Međunarodnog dječjeg festivala.

Ako želiš pohađati školu koja će te naučiti strukturi i pružiti ti širok opus znanja, a pri tome ti omogućiti i priliku za zabavu, sport i kreativnost – onda je KŠC “Petar Barbarić” zasigurno prvi na toj listi. Sretno!

Broj pregleda: 3248

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.