Zašto sam se upisala u Gimnaziju KŠC “Petar Barbarić“ Travnik?

Prije godinu dana učenici i profesori Gimnazije KŠC „Petar Barbarić“ Travnik posjetili su osnovnu školu u Jajcu koju sam ja u to vrijeme pohađala kao učenica 9. razreda. Nakon prezentacije o samoj školi, koju su nam predstavili i dojmova učenika, njihovog iskustva, bila sam jako znatiželjna i zaintrigirana otići u tu školu i sve to doživjeti, upoznati sami prostor škole i program koji nudi škola. 
Prilikom mog dolaska u školu, dočekale u me direktorica i pedagoginja koje su bile jako ljubazne te me detaljnije upoznale sa svim aktivnostima koje nudi škola, odgovorile na sva pitanja, ohrabrile me, te je moja odluka za upis u gimnaziju nakon toga bila čvrsta.
Tijekom već prvih dana pohađanja gimnazije uvidjela sam da sam donijela ispravnu odluku. Atmosfera u razredu, u školi bila je dobra, profesori profesionalni s velikom dozom razumijevanja i podrške, jako se trude prezentirati i predstaviti gradivo na što bolji i zanimljiviji način.
Škola nudi velik broj izvannastavnih aktivnosti, dodatnu i dopunsku nastavu za sve učenike kojima treba pomoć u savladavanju određenih nastavnih sadržaja. Posebno bih istaknula veliki izbor izborne nastave, gdje se nakon završenog drugog razreda učenici mogu opredijeliti za ona područja odnosno predmete koje ih više interesiraju i koji će im pomoći steći dodatna znanja i usmjerenje prije upisa na fakultet. Izborna područja za koja se učenici mogu odlučiti su sljedeća: jezično (hrvatski i engleski jezik), matematičko-fizičko, kemijsko-biološko, društveno (povijest i geografija), umjetničko (glazbena i likovna umjetnost), sportsko i informatičko-informacijsko područje.
Pohađajući aktivnosti koje nudi škola upoznala sam mnogo novih prijatelja, a posebno sam se pronašla pohađajući sekciju Animatora i volontera. 

U KŠC „Petar Barbarić“ – Gimnazija Travnik, pored redovitog nastavnog plana i programa, učimo o životu, vjeri, upoznajemo se sa novim društvom i okolinom. Budućim učenicima poručujem da se upišu u našu školu, jer pored svega nabrojanog, ova škola priprema učenike za život, igra važnu ulogu u samopouzdanju učenika, podučava učenike za daljnje školovanje, a uz to sve potiče učenike na samostalno zaključivanje, kritičko razmišljanje, izražavanje, kako u školi, tako i izvan nje.

Matea Klišanin (Jajce)
Učenica I.b odjela KŠC „Petar Barbarić“ – Gimnazija Travnik

Broj pregleda: 1960

Pročitaj više

SUSTAV KATOLIČKIH ŠKOLA ZA EUROPU

Naša škola je jedna od gimnazija u Bosni i Hercegovini koje se nalaze u Sustavu Katoličkih školskih centara – Škola za Europu.