VOZIM IAKO NE HODAM

U okviru projekta „Vozim iako ne hodam“  članovi Saveza paraplegičara Unsko –sanskog kantona su u našem Centru maturantima Mješovite srednje škole Travnik  i Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik održali preventivnu edukaciju iz oblasti sigurnosti u prometu.

Kako bi podigli svijest o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u prometu, učenici su poslušali  životnu priču osobe koja je zbog  prebrze vožnje u alkoholiziranom stanju doživjela prometnu nesreću koja je u potpunosti promijenila njen život.

Prema statističkim podacima najčešći uzroci prometnih nesreća su prekoračenje brzine, uporaba alkohola i opojnih droga, nevezanje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela prilikom vožnje.

Kroz simulaciju situacije vožnje u alkoholiziranom stanju učenici su imali priliku vidjeti koliko su sposobnosti opažanja,  brzina i točnost reakcije smanjene u takvom stanju. Također, predavači su kroz interaktivne primjere pokazali kako nevezanje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje može dovesti do katastrofalnih posljedica.

Hvala  članovima Saveza paraplegičara Unsko –sanskog kantona što su nas još jednom podsjetili kako svojim ponašanjem u prometu  možemo ugroziti ili sačuvati tuđi ili/i svoj život. Na nama je da odlučimo.

Klaudija Ribić

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.