USPJEH NAŠEG DŽUDAŠA ROCCA MATOŠEVIĆA

Naša škola ima još jednog u nizu talentiranih sportaša. Naime, Rocco Matošević, učenik 4. a razreda Osnovne škole je veoma dobar učenik, ali i uspješan džudaš.

Od svoje šeste godine trenira džudo i nositelj je zelenog pojasa.

Njegovi početni koraci su u Džudo klubu Ipon Travnik kod trenera Slavka Sikirića. Treninge potom nastavlja u Džudo klubu Vitez s trenerom Josipom Stojakom.

Trenira često, aktivno i naporno, a njegove želje za uspjehom jače su od svih napora.

Kao rezultat predanosti nižu se i mnogobrojni uspjesi. Sudjelovanjem na mnogobrojnim natjecanjima nagrađen je s 30 medalja i 3 pehara.

Naš je mali Rocco ove godine postao državni prvak BiH i dobitnik zlatne medalje. Zbog svojih uspjeha nagrađen je i od Općine Travnik kao najperspektivniji džudaš u 2016. godini.

Ponosan je na brončanu medalju Međunarodnog turnira u Mostaru, gdje se natjecalo 1300 džudaša iz 28 europskih zemalja.

Rocco ima posebnu želju - postati nositeljem zlatne olimpijske medalje, što mu od srca želimo. Neka mu sve želje postanu stvarnost. Samo naprijed, Rocco naš!

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.