UČENICI SU OSVOJILI DVA TREĆA MJESTA NA 20. SUSRETU MINISTRANATA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

 Učenici KŠC „Petar Barbarić“ sudjelovali su na 20. susretu  ministranata Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu  6.svibnja 2017. god. pod vodstvom svojih župnika. Zajedno sa  još 600 djece iz Vrhbosanske nadbiskupije (44 župe) su se zabavili, ali i natjecali. Nakon Svete mise  u prostorijama KŠC „Sv. Josip“ u Sarajevu održan je kulturno sportski program. Natjecateljski dio programa se odvijao u nekoliko disciplina: malom nogometu, kvizu znanja, šahu, igri mice i igrama bez granica. U kvizu znanja o ovogodišnjoj liturgijskoj godini „Put Vrhbosanske nadbiskupije s laicima“ osvojila je treće mjesto naša učenica 8.c razreda i ministrantica župe sv. Ana Potkraj, Nikolina Malić. U zabavnijem dijelu susreta, tj. u igrama bez granica grupa naših učenika i ministranata travničke župe sv. Ivan Krstitelj: Zdenko Pendeš (8.c), Marijan Marelja (8.b), Toni Palavra (7.c), Ivan Eldić (6.a) i Petar Pranjić (5.)  osvojili su treće mjesto.  Naši učenici su se zabavili i upoznali nove prijatelje, te se raduju sljedećem susretu. Čestitamo.

Anamarija Rajić, 8. C

KŠC „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.