Učenici naše škole posjetili su kasarnu Travnik

Povodom obilježavanja dvanaeste godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, učenici naše škole posjetili su kasarnu Travnik i nazočili „Danu otvorenih vrata“ Komande za obuku i doktrinu OS BiH. Učenici su imali priliku vidjeti izgled učionica i način predavanja sličan onome u običnim školama, potom „Mapex“ dvoranu gdje se u vrlo realističnim uvjetima uvježbava strategija i planiranje. Potom je prezentirano oružje koje koriste OS BiH kao i oprema koju koriste demineri u sklopu OS BiH. Također, učenici imali prilike izbliza vidjeti tenkove i haubice, topove i mitraljeze. Na kraju su razmijenjene još neke informacije i pruženi razni odgovori uz topli vojnički čaj. 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.