Učenici KŠC „Petar Barbarić“ i MSŠ „Travnik“ zajedno na projektu „Koračajmo zajedno“

Nakon uspješnog prošlomjesečnog sastanka i dogovora aktivnosti za realizaciju na projektu „Koračajmo zajedno“, čiji je nositelj Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ iz Sarajeva, učenici ovih škola su se susreli na prvoj tematskoj radionici u sklopu projekta, a koja je održana u srijedu, 21. studenog u našem Centru.

Sudionike ovog susreta pozdravile su direktorice škola Ivana Ćurčić i Aida Lončar te je uslijedilo upoznavanje s koordinatoricom projekta, Nadeždom Mojsilović i vršnjačkim edukatorima Mateom Bunjevcem i Ahmedom Tabakovićem.

Radionica na  kojoj su se učenici dviju škola upoznali kroz praktične igre, omogućila im je uvid u okolnosti koje doprinose stvaranju predrasuda i stereotipa, kako  pozitivnih tako i negativnih. Također, radionica je pokazala učenicima da se nekada stereotipi kriju u svakome od nas, čak i kada toga nismo svjesni.

Nakon ove aktivnosti rad je nastavljen u mini grupama, da bi na kraju polaznici dobili informacije o narednim aktivnostima u sklopu ovog projekta.

Zahvaljujemo se direktoricama i učenicima škola na izdvojenom vremenu, aktivnom sudjelovanju i spremnosti da upoznaju  sebe i druge.

 Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.