Učenici i djelatnici Gimnazije otišli na jednodnevni izlet u Ljubuški

U petak 26. svibnja učenici prvih, drugih i trećih razreda i djelatnici naše Gimnazije otišli su na jednodnevni izlet u Ljubuški. Kao što je poznato, KŠC u Travniku nosi ime po rođenom Ljubušaku Petru Barbariću, stoga je prvi dio izleta posvećen posjetu zavičajne kuće braće Barbarić. Memorijalno imanje i kuća se nalaze u župi Klobuk i izgradio ih je dobrotvor Stanko Barbarić. Nakon toga posjećena je, uz pratnju župnika fra Roberta Jolića, Crkva sv. Marka. Župnik je izletnike upoznao s poviješću župe i nekim zanimljivostima rodnog kraja Petra Barbarića. Uslijedio je ručak u konobi Koćuša u vlasništvu obitelji Džajić koja nas je bogatom trpezom ugodno ugostila. Poslije ručka učenici su razgledali franjevački samostan i crkvu sv. Ante Padovanskog na Humcu, impozantni arhiv samostanskog muzeja u kojem se nalazi i Humačka ploča, te galeriju slika i skulptura posvećenih majkama. Završni dio izleta je protekao u osvježavajućoj atmosferi vodopada Kravice. Učenici i djelatnici su se sretno vratili u Travnik u 20, 30 sati.​

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.