U ovoj školskoj godini održana prva radionica u sklopu projekta “Klik za zdravlje”

U srijedu 1. veljače učenici prvog razreda gimnazije sudjelovali su na prvoj od četiri radionice u sklopu projekta “Klik za zdravlje”, koje u našem Centru i ove godine implementira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II” iz Sarajeva. Vršnjačka edukatorica Valentina Gluvić je s našim učenicima razgovarala o važnosti pravilne raspodjele slobodnog vremena i potrebe angažiranosti učenika na aktivnostima i izvan škole. Posebno je naglašena potrebna prepoznavanja “kradljivaca” vremena koji učenicima narušavaju svakodnevne aktivnosti te time značajno kradu vrijeme kao resurs koji ne možemo ponovno upotrijebiti.

U narednom razdoblju uslijedit će realizacija i ostalih radionica u sklopu ovog projekta, a osim učenika gimnazije i učenici osnovne škole imat će priliku sudjelovati na svim radionicama kroz drugo polugodište. Po završetku ciklusa radionica uslijedit će ljetni kamp, a kojem se naši učenici već raduju.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.