U Mostaru održana STEM konsultativna sesija

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Save the Children,30.11.2017. godine s početkom u 11,00 sati predstavljen je nacrt STEM dokumenata tj. Nacrt Operativnog nastavnog plana i programa(ONPP) za STEM kompetencije temeljenog na Zajedničkoj jezgri nastavnih planova i programa definiranoj na ishodima učenja(ZJNPP).

Temeljnicilj projekta je unaprijediti ishode učenja u osnovnom i općem srednjem obrazovanju s težištem na razvoj STEM vještina (prirodne znanosti, tehnologija, inženjerstvo i matematika) temeljenog na Zajedničkoj jezgri nastavnih planova i programa definiranih na ishodima učenja.

Na navedenoj sesiji na poziv Ministatstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Kantona Središnja Bosna, uz ravnatelje i predstavnike drugih osnovnih i srednjih škola iz našeg Kantona, bili i direktorica Osnovne škole Magdalena Ljubas te nastavnice Natalija Milisav Heraković, Dragana Mlakić i Jasmina Čajlaković.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.