TRENING ZA NASTAVNIKE U OKVIRU PROJEKTA „SISTEMSKI PRISTUP PREVENCIJI NASILJA I ZLOSTAVLJANJA DJECE U ŠKOLAMA SBK/KSB“

U subotu, 28. listopada 2017. godine održan je trening  za  nastavnike Osnovne škole Travnik Katoličkog školskog Centra „Petar Barbarić“ u okviru projekta „Sistemski pristup prevenciji nasilja i zlostavljanja djece u školama SBK/KSB“. Trening su vodili mr. sc. Jasna Eminović (pedagoginja) i prof. Saudin Beganović (pedagog).

Napominjemo, projekt  implementira Udruženje “Leptir”  Bugojno i Aktiv pedagoga škola uključenih u projekt. Projekt podržava Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo obrazovanja,znanosti, kulture i sporta KSB. Projekt ima za cilj smanjenje pojave vršnjačkog nasilja u školama kroz razvoj sustava prevencije, zaštite i intervencije od vršnjačkog nasilja, u suradnji s članovima i profesionalcima lokalnih zajednica, kao i Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB.  U okviru projekta izvršena je edukacija roditelja i učenika.

 

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.