Travnik: Klik za zdravlje hvale vrijedan projekt

U četvrtak, 4. travnja u prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku uspješno je realizirana radionica za roditelje učenika koji sudjeluju na radionicama u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Na samome početku radionice, 40-ak nazočnih roditelja pozdravio je Josip Milanović, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i koordinator projekta koji je roditeljima predstavio rad i djelovanje Centra za mlade, ali i cilj projekta Klik za zdravlje. Roditeljima je predstavljena ideja nastanka projekta kao rezultat velikog istraživanja kojeg je Centar za mlade realizirao prije nekoliko godina na uzorku od 3 752 osobe iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije.

Najveći fokus radionice bio je posvećen predstavljanju ljetnog Offline kampa koji će se ove godine održati od 30. lipnja do 4. srpnja u Komušini. Ljetni Offline kao završna faza projekta Klik za zdravlje okupit će 50 mladih iz 10 osnovnih i srednjih škola u kojima se projekt ove godine realizira, a mladi će tijekom kampa imati priliku sudjelovati u bogatom edukativnom, kreativnom, zabavnom programu.

Da je projekt Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje hvale vrijedan projekt potvrdili su i roditelji učenika šestih razreda iz Katoličkog školskog centra Petar Barbarić iz Travnika istaknuvši kako su sretni da njihova djeca imaju priliku svoje znanje bogatiti kroz razne neformalne programe, ali i sudjelovati na ljetnim kampovima kao što su to i oni radili prije više od dvadeset godina.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom zahvaljuje svim roditeljima na dolasku, te Upravi škole na otvorenosti kroz uspješnu dugogodišnju suradnju s Regionalnim uredom Centra za mlade u Travniku.

Josip Milanović 

preuzeto s www.mladicentar.org

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.