SVIJET U KNJIZI – MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Učenici Produženog boravka i njihove odgojiteljice obilježili su Međunarodni dan školskih knjižnica 26.10.2017. godine čitajući pjesme i priče, te posjetom školskoj knjižnici u kojoj ih je srdačno dočekala  knjižničarka Marija i upoznala s neprocjenjivim blagom koje posjeduje naša škola.

 Budući da djeca vole šaljive priče i njihovu dramatizaciju, „Telegrafske basne“ Gustava Krkleca  u izvedbi starijih učenika bio je pravi izbor i  radostan doživljaj za sve, a posebice za mlađu djecu.  Razdragani obišli su svaki kutak knjižnice uživajući u tom svijetu visokih kula stvorenih od knjiga. Saznanje da knjiga omogućava obići cijeli svijet, upoznati sve visine i dubine njegove, sve živo što raste, kreće se, leti i pliva, izmamilo je mnogo komplimenata djece:“…to je meni kao raj... knjiga je znanje... knjiga je za pamet, za dobra razmišljanja i za čitanje... knjiga je život...“

Raspoložena mlada srca nisu štedjela riječi i vjerujemo da neće štedjeti ni ljubav prema njoj  kako bi postali istinski prijatelji.

Mirjana Biljaka, odgojiteljica

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.