SVIBANJSKA DUHOVNA OBNOVA DJELATNIKA

Budući da je mjesec svibanj Gospin mjesec kad se u svetištima održavaju pobožnosti Majci Božjoj, naš teolog i vjeroučitelj Ivica Bajo organizirao je redovitu mjesečnu duhovnu obnovu djelatnika u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu. U ovoj župi dočekali su nas župnik fra Zoran Livančić te župni vikar fra Jozo Šarčević, koji je održao inspirativno predavanje na temu „Poimanje osobe u duhovnosti Nikolaja Berdjajeva“. Budući da je pristup osobi jedan od ključnih trenutaka u radu svakog odgajatelja/učitelja, ovo je bila svakako zanimljiva tema u kojoj se svatko od nas mogao pronaći. Na primjeru filozofa i vjeroučitelja Berdjajeva mogli smo uvidjeti kakav pristup svakom pojedincu, učeniku, suradniku bi trebao biti. Nakon ovoga ramatranja uslijedilo je misno slavlje. Duhovna obnova održana je u utorak, 23. svibnja u 17 sati.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.