SUDJEOVANJE NA MANIFESTACIJI „DANI OTVORENIH VRATA SUDA“

Kantonalni sud u Novom Travniku, kao predstavnik Bosne i Hercegovine u Europskoj mreži pilot sudova, 26. listopada 2017. godine obilježio je Europski dan pravde organiziranjem manifestacije pod nazivom „Dani otvorenih vrata suda“.

Europski dan pravde ustanovljen je 5. lipnja 2003. godine od Vijeća Europe i Europske komisije. Obilježava se svake godine u zadnjem tjednu listopada s ciljem približavanja pravosudnog sustava građanima, zbog boljeg razumijevanja prava i upoznavanjem sredstava koja stoje na raspolaganju radi ostvarivanja prava.

Učenici Katoličkog školskog centar "Petar Barbarić“ (Osnovne škole i Gimnazije) sudjelovali su ovoj manifestaciji. Učenicima je bio osiguran pristup sudu. Predstavnici suda učenike su upoznali s radom i funkcioniranjem suda, a poseban naglasak stavljen je na predstavljanje Vodiča za djecu u kaznenom postupku, mlade i njihove roditelje „Dijete svjedok“ i  „Moje dijete svjedok“.

Marija Milanović, pedagoginja

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.