Savez paraplegičara USK-a je počeo s realizacijom projekta „Vozim iako ne hodam“

Savez paraplegičara USK-a je počeo s realizacijom projekta „Vozim iako ne hodam“ kojeg financira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.
Svrha ovog projekta je preventivna i neformalna edukacija mladih iz oblasti sigurnosti u prometu kroz podizanje svijesti o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u prometu, kao što je prekoračenje brzine, konzumiranje alkohola i opojnih droga, nevezanje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje.
Naši maturanti su imali priliku čuti dirljivu i inspirirajuću priču osoba koje su doživjele prometnu nezgodu svojim neodgovornim ponašenjem i koji su zbog toga završili u invalidskim kolicima. Također se kroz korištenje posebnih naočala mogao steći realan uvid u to kako se vidi svijet u alkoholiziranom stanju i u stanju korištenja marihuane.
Nadamo se da će ovo predavanje osvijestiti naše maturante koji su tek krenuli stjecati svoje vozačko iskustvo.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.