Projekt Koračajmo zajedno uspješno završen velikim ljetnim kampom

Tijekom školske 2018./2019. godine, Katolički školski centar "Petar Barbarić", zajedno s Mješovitom srednjom školom "Travnik", bio je dio projekta "Koračajmo zajedno" koji je uspješno stigao do svoga kraja.

Naime, od 23. do 29. lipnja, učenici dviju škola bili su dio interetničkog kampa u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II.". Kamp, koji se održao u Mostaru, okupio je pedesetaksrednjoškolaca i studenata iz Travnika, Sarajeva, Istočnog Sarajeva i drugih mjesta Bosne i Hercegovine. Mladi su tijekom kampa imali više studijskih posjeta, tematskih radionica i zajedničkih aktivnosti s vršnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Projekt, čiji je temeljni cilj izgraditi toleranciju, međusobno poštovanje i ljubav prema zajedničkim vrijednostima koje okupljaju naše mlade, ovim je kampom došao do svoga kraja, ali samo u ovoj školskoj godini. S uzbuđenjem iščekujemo nove aktivnosti u našem Centru kao i širom zemlje.

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.