Prijateljska suradnja našeg Centra s OŠ Ive Andrića u Zagrebu

Ivo Andrić, naš književni nobelovac spojio je Katolički školski centar i Osnovnu školu Ive Andrića u Zagrebu. Naime, naše škole već niz godina u svojim gradovima organiziraju Andrićeve dane, što je odlična prilika za suradnju i razvijanje prijateljstva. Tim povodom, nastavnica hrvatskoga jezika Sanja Ledić sudjelovala je na okruglom stolu „Naše čitanje Andrića“ uz renomirane stručnjake kao što su književnica Željka Horvat-Vukelja, prof. Ljilja Vokić, prof. dr. Marko Alerić, prof. dr. Tamara Gazdić-Alerić te djelatnice Osnovne škole Ive Andrića, uz moderiranje organizatorice Andrićevih dana učiteljice Staše Bakić. Uz razgovor o Andrićevom djelu, predstavljene su i aktivnosti u našem Centru s osobitim naglaskom na literarno-likovnom natječaju za učenike „Ivo Andrić – naš nobelovac“, u kojem će povodom ove suradnje sudjelovati i učenici ove zagrebačke škole. Nadamo se da će Andrićev rođendan biti prekretnica za odličnu suradnju naših dviju škola u budućnosti.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.