Potpisan Protokol o suradnji na projektu prevencije nasilja i zlostavljanja djece u školama KSB

U mjesecu kolovozu i rujnu 2017. godine u sedam osnovnih škola općine Gornji Vakuf-Uskoplje, Donji Vakuf, Travnik, Vitez i Bugojno krenulo se sa realizacijom projekta „Sistemski pristup prevenciji nasilja i zlostavljanja djece u školama SBK/KSB“ kojeg implementira Udruženje “Leptir”  Bugojno i aktiv pedagoga škola uključenih u projekt. Projekt podržava Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo obrazovanja,znanosti, kulture i športa KSB. Direktori/ice tri nove škole (KŠC “Petar Barbarić” Travnik, Prva osnovna škola Bugojno i Osnovna škola “Vitez” u Vitezu) su potpisali Protokol o suradnji. Projekt ima za cilj smanjiti pojavu vršnjačkog nasilja u školama kroz razvoj sustava prevencije, zaštite i intervencije od vršnjačkog nasilja, u suradnji sa članovima i profesionalcima lokalnih zajednica, kao i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB. U okviru projekta u narednim mjesecima bit će izvršena edukacija nastavnika, učenika i roditelja, te pokrenuta mjedijska kampanja o značaju i važnosti rane prevencije i adekvatne intervencije nasilja i zlostavljanja djece u školskom okruženju.

/bug.ba/

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.