POSJETA OSNOVACA VATROGASNOM DOMU U TRAVNIKU

Blagdan svete Barbare, jedne od adventskih glasnica koja nam navješta Božić, a ujedno je zaštitnica vatrogasaca, obilježava se 4. prosinca. Vjernici je zazivaju za nevremena da ih zaštiti od groma i vatre. Stoga su članovi vjeronaučne sekcije i tradicijske kulture 5.prosinca 2017.g., u pratnji nastavnice Gorane i Matošević i pedagoginje škole, posjetili Vatrogasni dom u Travniku. Ljubazni djelatnici prezentirali su rad svoje službe. Učenici su imali priliku vidjeti cijelu vatrogasnu opremu, vozila i prostorije koje koristi vatrogasna jedinica. Osoblje  je naglasilo da su njihova vrata otvorena svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji se žele upoznati sa radom ove ustanove. Lijepo je bilo,nešto smo i novo naučili.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.