Posjet vojarni Travnik

Učenici II.b odjela Gimnazije u pratnji pedagoginje Žane Topalović Tomić i članovi nogometne sekcije Osnovne škole u pratnji nastavnika Ante Sučića posjetili su danas, 28. studenoga 2018. godine, vojarnu Travnik u sklopu „Dana otvorenih vrata“, a povodom obilježavanja trinaeste godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Naši učenici imali su priliku upoznati se s ulogom psa tragača pri pronalaska minskih područja, informirani su o načinu i postupcima deminiranja minskih područja, opremi koja se koristi prilikom tih postupaka te o samim vrstama mina. Također su pogledali dokumentarni film o proceduri koju trebaju proći vojnici do samog imenovanja u čin časnika. Posebno zanimljivo učenicima je bilo predavanje o samoj mehanizaciji koju koriste vojnici.

 Žana Topalović Tomić

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.