Posjet učenika sekcije "Mala škola elektronike" KimTec-u Vitez

U petak 24. studenog 2017. učenici sekcije "Mala škola elektronike" naše Gimnazije posjetili su tvrtku KimTec u Vitezu koja se bavi distribucijom IT proizvoda i usluga.

Naš domaćin bio je gosp. Zdenko Marković, direktor "Centra za reciklažu električnog i elektronskog otpada” u sklopu ove tvrtke. Za početak gosp. Zdenko nam je održao kratko predavanje o zbrinjavanju elektronskog i električnog otpada što predstavlja sve veći problem kako u svijetu tako i kod nas. U nastavku smo obišli KimTec servis u kojem se popravlja elektronička oprema poput televizora, računala, mobitela i sl. Zaposlenici KimTec-a rado su nam pokazali i objasnili način rada i servisiranja elektroničke opreme. Za kraj obišli smo skladište gdje se prikuplja i selektira elektronički otpad za daljnje zbrinjavanje.

Zahvaljujemo zaposlenicima KimTec-a na ovom zanimljivom i edukativnom iskustvu.

Članovi sekcije: Antonio Jurić 4a, Marko Marković i Kristijan Džaja 3b, David Čeko i Domagoj Martinović 3c.
Voditelj sekcije: prof. Mojmir Džaja dipl.ing.el.
Fotografije: Ivan Marin  4a.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.