Posjet Memorijalnom muzeju Rodnoj kući Ive Andrića

I ove godine u gradu Travniku počinje, na dan rođenja velikog nobelovca Ive Andrića 9. listopada, kulturna manifestacija Andrićevi dani. Prigodom otvorenja manifestacije Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića je proglasila 9. listopada 2018. “Danom otvorenih vrata” te pozvala učenike i njihove profesore da posjete stalnu izložbenu postavku te poslušaju kratko predavanje o književnom radu i biografiji Ive Andrića.

Pozivu su se odazvali učenici naše Gimnazije koji su izabrali jezično izborno područje i članovi sekcije “Book clubbers” uz pratnju profesorica Ivone Rajković, Irene Matković i Marine Heraković te su poslušali predavanje i pogledali eksponate izložene u rodnoj kući Ive Andrića.

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.