PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA

Advent, vrijeme darivanja, vrijeme kada se trudimo osjetiti Božju blizinu i pripremiti se za Božić,mi, učenici razredne nastave Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“  zajedno s našim učiteljicama, sjetili smo se starih i nemoćnih osoba, štićenika Našeg doma u Travniku i Doma“Otac Kristofor“ u Novoj Biloj. Naši roditelji spremili su prigodne darove koje smo u petak , 15.prosinca 2017.god., odnijeli u ove dvije ustanove.

Namjera nam je bila čestitati im blagdan Božića i zaželjeti još puno, puno zdravlja.

Više od darova značila im je sama naša posjeta i prisutnost. U tih par sati, koliko smo proveli s njima, stalo je mnogo emocija, suza, zahvalnosti, ali i blagoslova i lijepih želja koje su oni nama uputili. Jedna baka nam je rekla:“ Bog vam dao, koliko ste nam osmjeha donijeli danas.“ Očiju punih suza, ali i osjećaja zadovoljstva što smo im uljepšali bar jedan dan vratili smo se u školu.

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.