Održana treća radionica u sklopu projekta Klik za zdravlje

Učenici šestih razreda našeg Centra su u četvrtak, 28. ožujka, sudjelovali na trećoj i završnoj radionici u sklopu projekta Klik za zdravlje koji implementira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ iz Sarajeva.
Projekt, koji se održava kroz cikluse radionica, upoznaje učenicima s pravilnim provođenjem slobodnog vremena i štetnim posljedicama koje nastaju zbog ovisnosti o tehnologiji. U pitanju je ovisnost koja pogađa sve mlađu populaciju uključujući i učenike osnovnih škola.
Radionicu su ovaj put vodili edukatori Franka Miloloža, Strahinja Savić i Doris Miloš, a radionica je primarno usmjerena na interaktivni pristup koji omogućuje učenicima aktivno sudjelovanje i prostor za razmišljanje i prepoznavanje izazova koji se nalaze oko njih.
Učenici su bili posebno zainteresirani dobiti više informacija o kampu pod nazivom Offline koji će okupiti učenike iz više škola koji prolaze cikluse radionica u sklopu projekta tijekom ove školske godine.
Nakon tri radionice s učenicima, uslijedit će susret s roditeljima koji će dobiti više informacija o ciljevima projekta kao i kampu koji će uslijediti na ljeto.
 
Alen Gudalo
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.