ODRŽANA JOŠ DVA TRENINGA ZA RODITELJE U OKVIRU PROJEKTA „SISTEMSKI PRISTUP PREVENCIJI NASILJA I ZLOSTAVLJANJA DJECE U ŠKOLAMA SBK/KSB“

U  sklopu  projekta „Sistemski pristup prevenciji nasilja i zlostavljanja djece u školama SBK/KSB“, održana su još dva treninga za roditelje: 21.studenog 2017.godine za roditelje učenika šestOG razreda, 22.studenog 2017.godine za roditelje učenika dva odjeljenja sedmog razreda.  Trening je održala pedagoginja Marija Milanović.

Projekt implementira Udruženje “Leptir”  Bugojno i aktiv pedagoga škola uključenih u projekt i podržava Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo obrazovanja,znanosti, kulture i sporta KSB. Do sada su odrađeni treninzi za učenike, nastavnike i jedan za roditelje.

Roditelji su pokazali zanimanje za radionicu „Vršnjačko nasilje-bullying“ i aktivno sudjelovali u istoj. Cilj treninga je razvoj svijesti o različitim vrstama nasilja, o vršnjačkom nasilju s ciljem prevencije, o posljedicama vršnjačkog nasilja, a zatim osposobljavanje roditelja u posredovanju rješavanja vršnjačkog nasilja, značaj ispravnog roditeljskog reagiranja, kao i vrijednost roditeljskog odgoja i povezanosti istoga s prevencijom vršnjačkog nasilja.

 

 

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.