Održan trening i predstava klaunskih i akrobatskih tehnika za učenike i djelatnike

U četvrtak i petak 12. i 13. travnja, u našem školskom Centru održan je jedinstveni program za učenike i profesore. Udruga Tricycle Trauma iz Zagreba, pod vodstvom Ivane Pedljo i Lidije Šola, održala je dva treninga klaunskih i akrobatskih tehnika. Osnovne tehnike koje koriste klauni u svome radu su odlični alati u radu s djecom i mladima koji imaju probleme u učenju, razumijevanju gradiva, a osim toga koriste se za animaciju najmlađih u vrtićima i školama.

Naši učenici su tijekom dvodnevnog programa dobili uvid u cilj i misiju klauna te njihovom utjecaju na razvoj djece i mladih. U petak su učenici, koji su tijekom prethodnog dana prošli prvi trening, pripremili mini predstavu za učenike osmih razreda osnovne škole te prvih i drugih razreda gimnazije, gdje su pokazali vještine koje su stekli tijekom dvosatnog treninga prethodnog dana. Nakon predstave uslijedio je još jedan trening otvorenog tipa na kojem su nam se pridružili učenici, ali i neki od profesora!
Dugoročni cilj školskih klauna jeste proći kroz još nekoliko intenzivnih treninga nakon čega bi klauni bili angažirani u školi, vrtićima, ali i bolnicama kroz rad školske sekcije.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.