OBJAVLJENA SLIKOVNICA „DIVAN MLADIĆ PETAR BARBARIĆ“

U nakladi Općine Ljubuški, a uz vrijedan rad učenika Osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine kod Ljubuškog pod vodstvom vjeroučiteljice Ane Bubalo, iz tiska je izašla slikovnica/ilustrirana biografija „Divan mladić Petar Barbarić“. Slikovnica je plod projekta „Spas od zaborava Petra Barbarića“, koji je pokrenula ova škola kako bi se šira javnost upoznala sa životom budućeg blaženika, koji je svetost zaslužio obavljajući svoje svakodnevne dužnosti. Učenici Osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine već nekoliko puta posjetili su naš Centar sa svojom vjeroučiteljicom, tražeći inspiraciju za svoje malo zanimljivo djelo upravo na mjestu gdje se školovao naš zaštitnik Petar. Budući da je naš Centar podržao ovaj projekt, s radošću očekujemo promociju slikovnice i kod nas u Travniku.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.