Natjecanje iz engleskoga jezika pod nazivom "Spelling Bee" (Pčelica sricanja)

 

U četvrtak, 13.travnja 2017. godine u Zenici održano je regionalno natjecanje za učenike srednjih škola pod nazivom Spelling Bee (Pčelica sricanja). Ovo natjecanje se održava većdugi niz godina, a učenici našeg Centra rado sudjeluju. Najuspješniji učenici iz naše škole ove godine bili su Anto Đakovići Erik Gržić kojisu u pratnji profesorice Marije Matić sudjelovali na natjecanju. Od 36 prijavljenih kandidata iz 18 škola, naši su učenici ostvarili zapažen rezultat (8., odnosno 4. mjesto).

Bez obzira na ostvareni rezultat, učenici su stekli nova iskustva, imali su priliku uživo čuti engleski jezik, a osim toga svatko je od njih dobio i certifikat (Certificate of Excellence) od strane Američke ambasade kojim se potvrđuje izvrsnost u radu.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.