Naši učenici sudjelovali na međunarodnom Erasmus+ programu u Austriji

Od 26. lipnja do 5. srpnja, devet učenika pod vodstvom Alena Gudala, voditelja Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, koji se nalazi u sklopu Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, sudjelovalo je na međunarodnoj razmjeni učenika pod nazivom „COEXIST – the religious and cultural diversity“ unutar Erasmus+ programa u Tanzenbergu (Austrija) koji je okupio oko sedamdeset mladih iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Organizacija Iniciativ Angola je i ove godine bila domaćin i organizator programa u Austriji.

Naša zemlja predstavljena je sudionicima iz Travnika, Jajca, Viteza, Novog Travnika i Zenice, a tijekom desetodnevnog programa, mladi su imali priliku sudjelovati na nizu radionica u Tanzenbergu s različitim vjerskim zajednicama koje žive u Europi. 
Osim programa u Tanzenbergu, mladi su sudjelovali u aktivnostima u Klagenfurtu i St. Primusu, gdje je bilo organizirano niz posjeta kulturnim i povijesnim znamenitostima koje su bitne za naziv i moto ovogodišnje razmjene.
Naši mladi su predstavili Bosnu i Hercegovinu kroz pripremu posebnog programa u kojem je predstavljena vjerska raznolikost naše zemlje. 
Program u Tanzenbergu završen je karaoke zabavom, a s nestrpljenjem iščekujemo program u lipnju i srpnju 2018. godine!

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.