Naši učenici na međunarodnoj razmjeni mladih u Njemačkoj

Srednjoškolsko obrazovanje za tri učenika četvrtih razreda gimnazije završeno je druženjem i posjetom vršnjacima u Njemačkoj. Od 21. do 28. svibnja tri naša učenika, Tijana Kafadar, Domagoj Martinović i Anto Glavaš, boravili su u Njemačkoj u sklopu programa razmjene mladih s biskupijom Limburg. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." iz Sarajeva nositelj je ove aktivnosti za sudionike iz Bosne i Hercegovine.

Tijekom prošle godine mladi iz Njemačke posjetili su Bosnu i Hercegovinu, a u sklopu programa organiziran je posjet i našem školskom Centru. Ovaj put, naši su učenici bili dio sedmodnevnog programa u Njemačkoj u sklopu kojeg je organizirano nekoliko volonterskih akcija, studijskih posjeta i razmjena iskustava s mladima iz ovog dijela Njemačke.

Posebno je značajno sudjelovanje na akciji "72 sata bez kompromisa" s kojim su se naši učenici susretali u nekoliko navrata jer je KŠC u Travniku bio domaćin aktivnostima u sklopu ove volonterske akcije. Ovaj put, naši učenici su svojim radom pružili podršku mladima pri biskupiji Limburg sudjelujući u istoimenoj akciji.

Osim volontiranja, učenici su imali mogućnost upoznavanja s poviješću Njemačke. Studijski posjeti u sklopu sedmodnevnog programa bili su odlična mogućnost za širenje vlastitih vidika i boljeg razumijevanja ovog dijela Njemačke.

Zahvaljujemo se našim gimnazijalcima-maturantima na podršci koji su pružili mladima u Njemačkoj tijekom ovog uzbudljivog sedmodnevnog putovanja. Naš Centar će nastaviti pružati podršku mladima za dodatno učenje i razmjenu iskustava sa školama i organizacijama za mlade širom Europe.

Alen Gudalo

LINK ZA PREGLED GALERIJE NA MOBILNOM TELEFONU

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.