NAŠ UČENIK OSVOJIO DRUGO MJESTO U UTRCI MOTOCROSSA U KREŠEVU

U Kreševu je održano Europsko i Bosansko prvenstvo u motocrossu 27. I 28. svibnja 2017. godine. Prijavilo se više od 60 vozača u različitim klasama. Bilo je vozača iz BiH, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Grčke i Slovenije. Vozači su se natjecali u klasama MX85, MX, MX2, MX1. U subotu, kada smo stigli na natjecanje, prvo smo podigli svoj boks, a zatim odvezli motore na tehnički pregled europskog delegata Istočne zone. Da bi mogli sudjelovati u trci, obvezna je kompletna oprema, ispravnost motora i liječnička dokumentacija o vozačevom zdravlju. Prijavio sam se uspješno i počeo pripremati za utrke. Utrka je bila napeta i teška. Svaka klasa je vozila po dvije utrke. Ja sam se natjecao u klasi MX85 i vozio dvije utrke. Prvu utrku sam završio trećim mjestom, a drugu drugim mjestom. Kada su se svi bodovi zbrojili, osvojio sam drugo mjesto. Bio sam presretan  jer sam uspio svladati sve skokove i strah od držanja punog gasa. Kada sam završio utrke, istuširao sam se i otišao na proglašenje pobjednika.  Nakon toga sam s ocem „definirao“ utrke gledajući gdje sam pogriješio kako bi bio bolji u sljedećim vožnjama. Poslije obavljenih svih obveza uslijedio je roštilj i lagano opuštanje. Spavali smo u kombiju i u nedjelju nakon treninga, gledao sam utrke ostalih klasa. Kući smo došli kasno i kako sam bio umoran, lako sam zaspao.

Teo Vidak, 8. B

 KŠC „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.