MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije odgojiteljice Produženog boravka  organizirale su izvanučioniču nastavu za učenike. Tom prilikom su posjetili Pravoslavnu crkvu Uspenja Bogorodice u Travniku gdje ih je dočekao paroh Goran Živković, zatim Hadži-Alibegovu džamiju gdje ih je dočekao hafiz Ibrahim ef. Bektaš, glavni imam Hadži-Alibegove džamije i na kraju su posjetili i katoličku crkvu sv. Ivana Krstitelja gdje ih je dočekao župnik, vlč. Marko Mikić.

            Željele su djecu na praktičan način poučiti da u našem gradu postoje različite vjere, tj. ljudi koji različito vjeruju i različito se mole, ali da nas to ne treba razdvajati, jer smo pred Bogom svi jednaki. To je važno i zbog mješovitosti grupe u kojoj su djeca katoličke vjeroispovijesti, ali i oni koji pripadaju drugim vjerama ili nisu vjernici.

            Svoje druženje završili su prijateljskim razgovorom o onome što su vidjeli i doživjeli, uz slatke zalogajčiće u jednoj travničkoj slastičarnici.

Zdenka Mišković

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.