Maturalna ekskurzija učenika Gimnazije

Ovogodišnja planirana maturalna ekskurzija za naše gimnazijalce realizirana je od 31.kolovoza do 7.rujna 2018.god. Na maturalno putovanje krenulo je 37 učenika u pratnji svojih razrednika, a pridružili su nam se i maturanti iz Katoličkog školskog centra „Sv. Pavao“ iz Zenice.

U ranim jutarnjim satima stigli smo u Budimpeštu, prelijepi grad na Dunavu.Panoramu grada doživjeli smo s brda Budim, a potom obišli Ribarsku tvrđavu, Trg heroja, zgradu Parlamenta, crkvu sv. Marka...

Nakon noći provedene u Budimpešti, u ranim jutarnjim satima krenuli smo put Bratislave, glavnog grada Slovačke. Posjetili smo staru gradsku jezgru, a zatim napustili još jedan grad na Dunavu. Sljedeće odredište bio je Prag, Zlatni grad, Grad s tisuću tornjeva.

Katedrala sv. Vida, Karlov most, Židovska četvrt, Kraljevska palača, Praški astronomski sat, samo su neke od znamenitosti koje smo posjetili u Pragu.

Vožnja rijekom Vltavom posebno se dojmila našim maturantima. Imali smo priliku posjetiti i Dresden, grad „Feniks“ koji je podignut na ruševinama iz Drugog svjetskog rata. Nakon svega uslijedio je carski Beč, posjeta Prirodoslovnom muzeju, obilazak dvorca Hofburg, Bečke katedrale, i naravno, kratka šetnja i odmor.

U Beču je našem maturalnom putovanju došao kraj, sretno smo stigli svojim kućama 7.rujna u ranim jutarnjim satima.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.