IZVANUČIONIČNA NASTAVA UČENIKA V.-IH RAZREDA

Dana 26.listopada 2017. god.učenici V.-ih razreda su sa svojim učiteljima Markom Kljakićem i Anom Sivonjić krenuli na izvanučioničnu nastavu planiranu GPR-om.

   Posjetili su Franjevački samostan u Fojnici gdje su obišli Crkvu Duha Svetoga, te muzej koji je u sklopu samostana. Mnoštvo starina,oruđa, oružja, knjiga koje su učenici vidjeli, dopunilo je njihovo znanje o povijesnim događajima naše BiH.

   Nakon toga su se uputili u Deževice gdje ih je srdačno dočekao fra Marin Marić  koji ih je poveo do Punionice prirodne izvorske vode „Nevra“. Učenici su proširili znanje o očuvanju prirode, vrijednostima koje nam priroda daje, te dobili informacije o lančanoj proizvodnji.

   Fra Marin ih je poslije odveo do vrela Svetog Jakova Markijskog i ispričao priče o čudotvornoj moći vode s ovog vrela koje nikada ne presušuje i koje pomaže pri liječenju raznih bolesti.

    Izvanučionična nastava im je, osim čistog zraka u netaknutoj prirodi,  omogućila da spoznaju izvornu stvarnost, prošire znanja o povijesti i ljepotama naše lijepe BiH.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.