Izvanučionična nastava u Sarajevu

U subotu,11.studenog 2017.god.,učenici koji pohađaju nastavu iz jezičnog izbornog područja,umjetničkog  izbornog područja te učenici I. i II. r. Gimnazije posjetili su Sarajevo.Naši gimnazijalci i njihovi profesori imali su priliku posjetiti Umjetničku galeriju te pogledati komičnu operu „Don Giovanni“ u Narodnom pozorištu.Umjetnička galerija BiH,osnovana 1946.godine,proučava i čuva preko 6000 djela moderne i suvremene umjetnosti,predstavljajući,sa stajališta vizualne umjetnosti,najstariju i najznačajniju muzejsku instituciju u BiH.Imali smo priliku pogledani bogat slikarski opus i u stilskom i u tematskom smislu.Na pozornici Narodnog pozorišta u 19:30 izvedena je opera u dva čina „Don Giovanni“ W.A.Mozarta u režiji Aleksandra Nikolića.

„Don Giovanni“ moderna je opera nadahnuta glazbom W.A.Mozarta koji na svoj poseban način vlada  tragičnim i komičnim situacijama.Oduševili su nas pojedinačni i grupni prizori te vokalne i instrumentalne dionice.Opera tematizira pitanje morala,lažnog i istinskog,kako pojedinca,tako i cijelog društva.Fantastična režija i briljantna izvedba solista i Zbora Narodnog pozorišta uz pratnju orkestra Sarajevske Filharmonije čine ovu operu predstavom za sve generacije.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.