IZVANUČIONIČNA NASTAVA TREĆIH I ČETVRTIH RAZREDA

Dana 26. listopada 2017. g. učenici trećih razreda su, u pratnji učiteljica Vanje Stipić- Maslić i Slavice Andruščak, prema utvrđenom planu i programu posjetili Bosansko narodno pozorište u Zenici gdje su imali priliku gledati kazališnu predstavu  kombinirane forme (glumci i lutke) u režiji Željka Miloševića.

Predstava pod nazivom „Bajka u bajci“ na vrlo zanimljiv način je pokazala kako se u svijetu bajke tijek priče može promijeniti prema piščevoj zamisli i kako, naravno, kao i u svakoj bajci,  naivni lakomisleni likovi budu povodljivi kada dobiju moć, ali na kraju dobro uvijek pobijedi zlo.

Učenike je dojmila izvrsna predstava, dobro kostimirani glumci te odlična scena, ali također su bili sretni što su posjetili jedno pravo kazalište o kojem su učili u školi ili gledali na televiziji. Nakon predstave ostalo je još malo vremena do povratka kućama koje su proveli igrajući se na obližnjem igralištu.

Dana 25.listopada 2017.godine učenici četvrtih razreda su, u pratnji svojih učiteljica, prema utvrđenom planu i programu posjetili kino Ekran u Zenici. U sklopu Dječjeg filmskog festivala gledali su dječji igrani film Bela i Sebastijan. Iako je film bio 2D projekcije i nije bio sinkroniziran, kako su do sada navikli gledati, učenici su uživali u pustolovinama i prijateljstvu dječaka Sebastijana i njegovog psa.

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.