Izlet učenika u Ramu-Šćit

Dana 16. listopada 2018. godine učenici VII. razreda su išli na izvanučioničnu nastavu u Ramu-Šćit u pratnji svojih razrednica Natalije Milisav Heraković, Jasmine Čajlaković i Anite Babić.

Posjetili su Franjevački samostan Rama-Šćit, gdje je fra Andrija Jozić održao kratki sat povijesti ramskoga kraja, a posebice Šćita na kojem se nalaze crkva i samostan, galerija slika, etnografski muzej te izložba skulptura u prelijepom dvorištu.

U etnografskom muzeju vidjeli su zbirku flore i faune ovdašnjeg ekosustava te usput ponovili gradivo iz biologije. U muzeju su predstavljeni i odjevni predmeti XIX. i XX. stoljeća, gospodarstvo, prijevozna sredstva za prijenos dobara, stambena kultura, tekstilna radinost, itd.

Nakon toga, učenici su uživali u prirodi kroz igru i sport.

Jasmina Čajlaković

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.