IZLET UČENIKA TREĆIH RAZREDA U GUČU GORU

Učenici trećih razreda Osnovne škole u petak su (18. svibnja) u pratnji svojih učiteljica išli na poludnevni izlet u Guču Goru. Posjetili su samostan gdje ih je ljubazno dočekao gvardijan fra Drago Pranješ. Fra Drago je posvetio vrijeme kako bi učenicima na zanimljiv način predočio vrijednosti onoga što sadrži samostan. Uživajući u obilasku muzeja, galerije i crkve učenici su naučili mnogo dragocjenih i njima novih saznanja o nastanku samostana, slikarstvu i životu ljudi u prošlosti. Ostatak vremena proveli su na igralištu gdje su mogli uživati u raznim igrama i boraviti u prirodi na svježem zraku. Pri povratku učenici su prepričavali svoje doživljaje i izrazili oduševljenje vremenom provedenim u Gučoj Gori.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.