IZLET U SPLIT

Učenici i razrednice VII. razreda svoju drugu planiranu izvanučioničnu nastavu realizirali su u Splitu. U izvrsnom raspoloženju posjetili su stadion „Poljud“ gdje su se na oduševljenje učenika fotografirali s igračima „Hajduka“, obišli trofejne sobe ovoga kluba te isprobali svoje trkačke sposobnosti na atletskoj stazi uz sam travnjak. Drugo odredište bio je Hrvatski pomorski muzej Split gdje su uz zanimljiva objašnjenja kustosice vidjeli bogatu zbirku ponajboljeg pomorskog muzeja na jadranskoj obali. Obilazak grada, tj. katedrale sv. Duje, Dioklecijanove palače, spomenika Grguru Ninskom neizostavan je dio svakog posjeta Gradu pod Marjanom pa su i naši učenici čuli zanimljivu priču o povijesnim junacima ovoga grada te kako je Dioklecijan od opasnog vladara i progonitelja kršćana postao zaštitni znak ovoga grada, naravno, uz sv. Duju. Sunčani splitski dan dodatno je uljepšala i neobvezna šetnja rivom uz sladoled i pokoji selfie. Sretni i zadovoljni vratili smo se kući u Travnik puni doživljaja do nekog narednog izleta.

Sanja Ledić

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.