IZLET NAŠIH PRVAŠIĆA

Najmlađi i najslađi učenici KŠC „Petar Barbarić“, učenici 1. razreda danima su iščekivali dan njihovog prvog izleta. 3.lipnja 2014. godine vesela ekipa od 54 učenika zajedno s njihovim učiteljima krenuli su u Jahački klub „Mustang“ –Putičevo. Prvi njihov osmijeh izmamio je veliki autobus. Dolaskom na odredište ugostili su nas veoma srdačni vlasnici kluba. Mjesto je to predivnog i opuštajućeg ambijenta, netaknute prirode, mira i tišine koju samo onekad prekine topot konja. S rezervom su djeca na početku prilazila konjima, hranila ih, dok nisu uvidjeli njihovu dobronamjernost . Bilo je straha i negodovanja za jahanje, ali stručni tim vlasnika je djecu ohrabrio u ovom novom izazovu. Na konjima, s osmijehom na licu i šeširima na glavi, kao pravi mali kauboji, mahali su učenici svojim učiteljima. Bodrili su i ohrabrivali se međusobno. Nakon jahanja bilo je i nogometa na obližnjoj livadi, lutkica, autića, crtanja... Po povratku je bilo i pjesme što je dodatni pokazatelj koliko su naši najmlađi učenici uživali. Djeca su provela dan na svježem zraku, igri i druženju s ovim plemenitim životinjama. Bio je to dan koji je djecu ispunio zadovoljstvom, i nadamo se dan koji će ostaviti trajne uspomene i lijepo sjećanje na prvi školski izlet.

Pogledajte fotografije

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.