EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA

U obilježavanju Europske noći istraživača u Sarajevu, 29.9.20117.sudjelovali su gimnazijalci i učenici Biološko-ekološke i Zemljopisne sekcijeosnovne škole našega Centra.

Kroz zabavne i informativne sadržaje, interaktivne eksperimente, igre i predavanja vidjeli su različite inovacije i shvatili važnost znanstvenog rada.

Kroz igre pogađanja saznali su kako su za neke izume zaslužne i žene (Wi-Fi, čamac za spašavanje, pivo). Imali su priliku slikati se sa znanstvenicama Marie Curie i Milevom Marić-Einstein, tj. glumicama koje su ih predstavljale, a osvojena je i poneka nagrada.

U Historijskom muzeju sudjelovali su u povijesnoj igrite„ spasili“ rimsko selo od ilirskih pobunjenika. 

Nažalost, naoblaka je pokvarila promatranje neba teleskopom, ali to naše učenike nije spriječilo da na trenutak budu astronauti.

Prof. Dragana Mlakić

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.