Dodjela nagrada SPARKreators lige

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik u školskoj godini 2016./2017., sudjelovala je u projektu SPARKreators u Bosni i Hercegovini.Projekt je imao za cilj da poduči nastavnikeu školama, koji su svoja znanja prenijeli na učenike, te sudjelovali u fizičkom i online kolu SPARKreators lige sa učenicima.

Cilj ove lige je da djeca od najranije dobi steknu znanja u tzv. STEM zanimanjima, što je zapravo akronim sastavljen od riječi science, technology, engineeringandmathematics (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenjem kroz igru se želi motivirati djecu na usvajanje znanja iz navedenih zanimanja. Zbog budućnosti mladih se provodi jedan ovakav značajan projekt koji bi trebao dati najvažnije alate za budućnost – samosvjesnost, kritičko promišljanje, tehnološku pismenost i moderni pristup učenju.

U ime našega Centrana finalnoj ceremoniji proglašenja pobjednika 16.6. 2017. godine u prostorijama SPARKa u Mostaru,  sudjelovala je direktorica Osnovne škole Travnik Magdalena Ljubas, kojoj su uručene nagrade jedan laptop i jedan robotićmBot, kao jednom od regionalnih centara u kojem je održano jedno od navedenih natjecanja.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.