Dani kruha u Busovači

U petak, 12. listopada 2018.g. u našoj županiji je tradicionalno održana manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje na kojoj su sudjelovale i osnovna škola i gimnazija katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“. Učenici osnovne škole: Kristina Živković, Petar Križanac, Sara Babić i Ivan Eldić su išli u pratnji svojih mentorica Irene Lovrić i Natalije Milisav Heraković, a učenici gimnazije: Ana Eldić, Petra Jandrić, Martina Lovrić i Milan Dragić u pratnji mentorice Gorane Matošević.

Ove godine domaćini su bili osnovna i srednja škola Busovača. Nakon postavljanja štandova učesnike su pozdravili ravnatelji osnovne i srednje škole Busovača Slaven Katava i Stipo Krišto, pomoćnik ministrice za obrazovanje i znanost Zoran Matošević te ministrica Katica Čerkez. Zatim smo prošetali kroz grad do crkve Sv. Ante gdje su učenici kao dar prinijeli peciva. Po povratku iz crkve domaćini su nam priredili prigodan kulturno-umjetnički program i razveselili nas pjesmom i plesom.

Nakon programa povjerenstvo je prošetalo i pogledalo uređene štandove te donijelo odluku da su štandovi osnovne i srednje škole Kreševo ove godine zaslužili pobjedu.

Peciva koja smo ponijeli na smotru smo razdijeliji posjetiteljima koji su bili oduševljeni učeničkim radovima postavljenim na naše štandove.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.