Dani kruha i plodova zemlje

S malo truda, učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ su uspjeli unijeti jesenski duh u školsko dvorište. Dani kruha, odnosno Dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada,  kako u  osnovnoj tako i u srednjoj školi.  Tom  prigodom,na osobit način,  zahvaljujemo  se Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada.  Zahvaljujemo Mu na kruhu jer povezuje rad i urod, čovjeka i Boga.  Ove godine, učenici našeg centra su se  potrudili kako bi na poseban način obilježili ovaj dan.  Naime, učenici su na  izložbenim stolovima u školskom dvorištu  pokazali  svoju kreativnost i na taj način predstavljali svoj razred. Na stolovima  se moglo naći svega, od domaćih napitaka, tikvica, grožđa, oraha, pa sve do pogača,pita, kolača, kiflica i  raznih vrsta kruha. Osim mirisa kruha i peciva koji se širio dvorištem nisu nedostajali ni dekorativni detalji, vezeni stolnjaci, pletiva, odnosno sve ono što  pripada starini i tradiciji. Svježa peciva, puno smijeha, narodne nošnje i ove godine su obilježili ovu manifestaciju kojoj je cilj očuvati običaje našeg naroda i našu baštinu, a ujedno i prikazati zahvalu za radosti, uspjehe, plodove i darove tijekom godine.

Novinaraska sekcija

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.