Dan Centra

U petak 24. travnja 2009. obilježen je Dan centra.

Naš Centar nosi ime po najboljem i najpoznatijem učeniku Petru Barbariću koji je umro 15. travnja 1897.g. na glasu svetosti. Očekuje se njegovo skoro proglašenje blaženim.

Proslava je počela sportskim natjecanjima učenika. U muškoj odbojci najbolja je bila ekipa odjela 3.C , u ženskoj odbojci ekipa odjela 3.A a u malom nogometu ekipa odjela 2.C.
Proslava se nastavila svetom misom u sjemenišnoj crkvi svetoga Alojzija, koju je predvodio vlč. Ivica Mršo, ravnatelj KŠC-a "Sv. Josip" u Sarajevu.
Posebni ton Danu škole dala je svečana akademija. Učenici naše Osnovne škole i Gimnazije izveli su prigodan program s nizom recitacija, plesnih točaka i dramskih ulomaka a sve je to pjesmom pratio zbor.

Završnu riječ i pozdrav svim prisutnima uputio je ravnatelj Centra don. Marijan Pejić.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.