Božićna priredba u našoj školi

Božić je blagdan mira, Kristova rođenja. U ovo blago vrijeme  naša srca ispunjena su radošću. U našem Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ Travnik i ove godine vrijedni učenici i nastavnici pripremali su se za ovaj posebni blagdan. U auli škole 18. prosinca 2018.g. održana je božićna priredba u kojoj su nastupili članovi Mješovitog zbora s voditeljicom Vlatkom Čabro te učenici zbora osnovne škole s profesoricom Draganom Perić. Prvačići, iako najmlađi, ali ujedno i najslađi zajedno sa svojim učiteljem Markom Kljakićem plesali su i pjevali uz vesele melodije. Učenici sekcije „Znakovni jezik“ s voditeljima Katicom Gudelj i Borisom Lovrinovićem predstavili su pjesmu „Sretan Božić svakome“ znakovnim jezikom. Razigrane mažoretkinje  zahvaljujući profesorici Darinki Radić i ove godine su pokazale svoje umijeće. Naši dragi gosti mogli su uživati i u prigodnim igrokazima koje su pripremile profesorice Ivona Rajković, Sanja Ledić i Gorana Matošević. Mogli smo vidjeti i božićnu izložbu likovnih radova Osnovne škole i Gimnazije postavljene u holu škole kao i prodaju božićnih čestitki koju je predvodila profesorica Kristina Vidak. Ovaj zajednički trud djece i djelatnika  došao je pozdraviti nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić.

Na kraju priredbe svi zajedno okupili smo se u dvorištu škole uz žive jaslice, glazbu i kuhano vino.

Otvorite svoja srca i dopustite da svjetlost tek rođenoga Krista odagna sivilo svakodnevice i obasja srce svakoga od nas, čestit vam i blagoslovljen Božić!

Gorana Matošević

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.