BOŽIĆ KAKO GA DOŽIVLJAVAJU NAŠI NAJMLAĐI

I tako dan po dan prođe nam godina i dođe nam Božić. Božić je blagdan mira koji slave mladi i stari, bogati i siromašni. Ovo je priča iz Središnje Bosne, ovo je priča o Božiću.

Što vrijedne ručice mogu i pametne glavice znaju mora uroditi plodom. Danas su maleni pod vrijednom palicom učiteljica i nastavnica još jednom na poseban način dočarali najradosniji kršćanski blagdan. Poruka mira i ljubavi se provlačila kroz cijelu priredbu prenoseći tako radost Božića.

Nakon što se pomoćnik direktora Anto Rajić obratio nazočnima i zaželio čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu otpočela je avantura zvana nastup koji se može porediti s pravim Hollywoodom kako kažu naši dragi voditelji programa. Obraćajući se publici zamolili su nas da prošlost ostavimo iza sebe jer je ne možemo promijeniti i da se ne brinemo toliko za budućnost jer time uništavamo sadašnjost.

Zatim su uslijedili razigrani prvašići koji su izmamili osmjehe na licima nazočnih, recitacije, igrokazi, ples i kolo kojim se krunisala ova ugodna priredba.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.