ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA SJEMENIŠTARCE I DJELATNIKE CENTRA

Vrijeme priprave za Božić vrijeme je radosnog iščekivanja i preispitivanja vlastitih postupaka, suočavanja sa samim sobom. Već gotovo tradicionalno u ovo vrijeme naš Centar posjećuje msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Tako je bilo i u srijedu, 13. prosinca od 17 sati, kada su duhovnoj obnovi nazočili sjemeništarci i djelatnici našega Centra. Svojim inspirativnim duhovnim mislima naglasio je kako tamu svakodnevnice trebamo odagnati razmišljanjem o istinskom Božiću. U fokus svoga govora msgr. Perić stavio je osobu farizeja i osobu carinika. Jesmo li se spremni prepoznati u ovim likovima? Jesmo li oni koji omalovažavaju druge i samozadovoljno govore o sebi? Maleni Isus se rađa samo u srcu onoga tko je iskren i spreman Bogu priznati svoje pogreške, a ne poput farizeja zahvaljivati Bogu na svojoj savršenosti od koje je, u suštini, svaki čovjek vrlo daleko. Nakon predavanja uslijedio je sakrament ispovijedi i sveta misa.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.